06-42616642
  • Tilkamp 33 9412 BB Beilen

Kookworkshop

Kookworkshop

Kookworkshops

In de moderne maatschappij is het niet altijd eenvoudig om gezond te eten. In je eigen keuken heb jij de regie. Om je letterlijk en figuurlijk van gezonde voeding te laten proeven, zijn er verschillende workshops te volgen. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee.

De workshops omvatten ieder een theorie- en praktijkgedeelte. In het theoretische gedeelte gaat de aandacht naar het wat en waarom, in het praktische gedeelte gaat de aandacht naar het hoe en gaan we samen aan de slag. Na afloop krijg je de recepten van de gerechten die we hebben gemaakt mee naar huis. Zo stel je zelf het begin van je gezonde-recepten-boekje samen!

In overleg is van alles mogelijk. Bijvoorbeeld een workshop op locatie of een workshop voor een groep mensen die je zelf hebt samengesteld zoals een vriendenclub of groepje collega’s. Heb je hiervoor belangstelling neem dan contact met Sandra op zodat wij samen kunnen kijken of we de vraag kunnen uitvoeren.

Lees verder
Kookworkshop

Hieronder een overzicht van de verschillende workshops waar je je voor kunt aanmelden:

Na het volgen van deze 3 workshops weet je wat gezonde voeding is en hoe je daar in grote mate je eigen gezondheid mee kan beïnvloeden. Je leert hoe je eenvoudig gezonder kunt koken zonder dat je hele keukenkast op de schop moet en je hele gezin op tilt slaat. De belangrijkste theoretische kennis krijg je als naslagwerk mee naar huis. Tijdens elke workshop maken we een maaltijd die we natuurlijk gezellig samen opeten.

In deze reeks van 3 workshops heeft iedere ochtend zijn eigen specifieke thema: De 1ste keer staat het gebruik van eiwitten, vetten en koolhydraten in de spotlights. Hoeveel en welke van deze voedingsstoffen juist goed of wellicht minder goed voor je. De 2de keer spreken we over vitaminen en mineralen, waarom deze stoffen zo belangrijk zijn en hoe je ze voldoende kunt eten. De 3de keer is specifiek om voedingsmiddelen te bespreken die heden ten dage steeds zo ter discussie staan zoals b.v. brood en zuivel. Is het nu trend of echt minder goed voor je gezondheid.

3 workshops van 3 uur per keer
Vrijdagochtend 10.00 – 13.00 uur
Prijs €180,-* voor drie workshops
Deze serie workshops wordt gegeven op 15 september, 29 september en 13 oktober 2023

Fermenteren is de oudste vorm van conserveren. Vroeger was fermenteren pure noodzaak om voedsel langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig is het hip en trendy omdat er steeds meer aandacht komt voor het belang van een gezonde darm en darmflora. Niets is daarvoor gezonder dan gefermenteerd voedsel. Bij fermenteren van voedsel denken wij gelijk aan zuurkool, maar je kunt ook heel veel andere groenten fermenteren. In de workshop leer je verschillende vormen van fermenteren die allemaal praktisch goed uitvoerbaar zijn. Na afloop weet je over de gunstige effecten van gefermenteerde voedingsmiddelen op je darmflora, je immuunsysteem en hoe het allergieën kan verminderen en ontstekingen remt. Je gaat ook zelf aan de slag en naar huis met een pot gezonde zelf ingemaakte groente.

2 uur per workshop, eenmalig
Donderdag of Vrijdagavond 19.30-21.30 uur
Prijs €40,-*
Deze workshop wordt gegeven op een nader te bepalen avond